Att gå in mera på djupet och lära sig lite mera om molekyler och fibersammansättning, exempelvis vad händer med hår fibern vid en färgning /toning eller blekning? Vad händer med produkten när den kommer ikontakt med syre? Finns det farliga partiklar, Små (kvantpartiklar) som utsöndras i luften som man kan andas in å skada lungorna? Svar ja. Idag är det mycket kontroller kring produkterna samt hantering. Brazilian blowout var en sådan men den förbjöds. Den innehöll formaldehyd som är ett skadligt ämne i sig samt väldigt vanligt förr. Men mer och mer börjar det försvinna i Sverige. Produkten Brazilian blowout har tagits bort från marknaden i Sverige. Hårfärg och blekning har en gammal bas kemi bakom sig och det har inte ändrats så mycket fram till idag.

§10 · oktober 15, 2014 · Uncategorized · (No comments) ·


Comments are closed.