Belysning i taket är viktigt men mer väsentligt är att det finns bra belysning i närheten av patienten. Kanske skall det finnas en ljusplatta i taken som kan regleras i styrka med en dimmer. Sedan är det bra om det finns en mindre belysning precis vid ingreppet. En ljusplatta för film inspelning vore helt perfekt. Skulle kunna ta aluminium lister och sätta ihop i ett rutnät och i denna fästa dioder av två olika våglängder – 5400 och 6500 nm. Det bör finnas en dimmer på denna belysning också. Tänk om man kunde hitta en rund aluminium skena så att det kunde bli en cirkel runt patientens huvud och en skyddslist så man inte blir så bländad om man står bredvid och tittar på. Eller så hittar jag på en bra form och vacuumformar belysningen. Screen tryck skulle bli grymt snygg med en svart plast som är värmetålig. En tanke är hur vi gör för att få ljuset att bli fokuserat eller så spelar det ingen egentlig roll bara det är tillräckligt med ljus och att det inte bländar andra eller blir fruktansvärt varmt att jobba vid.

§5 · oktober 6, 2014 · Uncategorized · (No comments) ·


Comments are closed.